Één beeld zegt meer dan 1000 woorden

8 juni

door Maaike Hamelynck

ÉÉN BEELD ZEGT MEER DAN 1000 woorden
INFOGRAPHICS VOOR NIET CREATIEVEN

Hoe vaak val je in slaap bij een presentatie, of erger, hoe vaak zie je dat mensen tijdens jouw presentatie in slaap vallen? Je hebt het zelf vast weleens gezien: PowerPoint presentaties met teveel tekst, een presentator die al die tekst voorleest, presentaties met geen of te weinig beeld.

Veel mensen hebben geen idee hoe ze een goed verhaal beter kunnen vertellen door beeld te gebruiken. Zodra het over jouw bedrijf gaat blijf je misschien te vaak bij de kale feiten. Met als gevolg saaie verhalen die niet beklijven. Tijdens deze workshop word je uitgedaagd om je eigen verhaal op een andere manier te gaan vertellen. Jouw corporate story, waarmee je jouw publiek niet alleen in het hoofd maar ook in het hart zult weten te raken.

We lezen verhalen met plaatjes voor aan onze kinderen, we kijken naar films en lezen boeken, we vertellen elkaar grappen. Hoe visueler, hoe beter! En het mooie is: we onthouden verhalen, maar beeld nog beter. In principe kan iedereen leren visualiseren, vanuit die overtuiging is mijn workshop ontstaan.

WIE BEN IK?

Ik ben Maaike Hamelynck, grafisch ontwerper met een Master in Brand, Design en Reputatie Management. Sinds 1992 heb ik een eigen ontwerpstudio, daarnaast ben Docent Design aan Academie Minerva van de Hanzehogeschool. Ik houd mij bezig met het vormgeven van communicatie en het vertalen van data in infographics voor mijn opdrachtgevers. Deze moeten uitstralen waar een organisatie voor staat. Mijn interesse heeft altijd gezeten in de verhalen achter de bedrijven. Klopt de uitstraling bij hoe het verhaal wordt verteld?

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?

De workshop is voor iedereen die aan groepen mensen presenteert.

WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?

Ik ga je leren hoe je het best jouw verhaal met beeld kunt vertellen. Je gaat zien hoe een goed verhaal is opgebouwd: het bestaat uit een aantal herkenbare elementen.

Je wordt voorzien van voorbeelden, waarna je aan de hand van hands on opdrachten leert hoe je jouw verhaal kunt visualiseren.

WAT KAN DEELNAME JOU OPLEVEREN?

Je gaat naar huis met een visueel basisconcept van een verhaal dat je over jezelf of je organisatie te vertellen hebt. Breng je bedrijf tot leven met verhalen die echt ergens over gaan, waardoor abstractie en vakjargon voorgoed verdwijnen. Hiermee kun je jouw stakeholders boeien en inspireren: je medewerkers, je klanten, je aandeelhouders en alle andere geïnteresseerden. Ze zullen je verhaal en jou nooit meer vergeten.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)