Ken jezelf

8 november

door Jacqueline Lycklama à Nijeholt

Ooit afgevraagd: ‘Waarom regeerde ik nou zo fel?’ of ‘Waarom vind ik dit een dilemma en een ander niet?’ of misschien ‘Er hangt spanning in de lucht, waarom voel ik dat wel en jij niet?’

Nagenoeg elk moment van de dag sta je in contact met een ander. Dit kan zijn op straat, thuis, in de winkel, maar zeker ook op je werk. Vaak ben je je niet bewust van het feit dat de manier van contact met die ander, voortkomt uit wie jezelf bent. Maar wie ben je dan? Een vergeten vraag. Ken jezelf, je denken en je doen, staat dan ook centraal tijdens deze workshop. We zullen, vanuit filosofisch perspectief, aandacht besteden aan waarom het kennen van jezelf van belang is. Dit zullen we doen aan de hand van een concrete en praktische werkvorm.

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?

Voor iedereen zou ik bijna durven zeggen. Immers, wie kent het niet, een dilemma of een twijfel en de vraag hoe daarmee om te gaan. Wie kent het niet, ergens voor kiezen, maar niet onder woorden kunnen brengen waarom die keuze gemaakt wordt. Deze workshop is geschikt voor iedereen die bereid is om stil te staan bij deze vragen en vele andere, op weg naar een beter begrijpen van jezelf en daarmee ook van de ander.

WAT KAN DEELNAME JE OPLEVEREN?

Deze workshop is een goede stap richting een open en onderzoekende houding naar het ‘ken jezelf.’ Door deze houding aan te nemen, kom je vaak tot verrassende inzichten en creatieve ideeën. Het ontwikkelen van een zelf reflectieve houding kost veel tijd en oefening.

Deze workshop is een mooie introductie van een houding die je je uiteindelijk eigen kan maken.

WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?

Een beetje theorie, maar voornamelijk een mooie introductie naar een praktisch en concreet zelfonderzoek waarbij de ervaring een belangrijke rol speelt. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier, in een kleine, veilige setting. Schrikt filosofie je af? Wees gerust, het gaat hier om praktische filosofie die voor en door iedereen te begrijpen is. Filosofische kennis is derhalve niet nodig. Tussen het serieuze door is er, altijd ruimte voor een vleugje humor.

WIE BEN IK?

Een goede vraag😀. Ik ben Jacqueline Lycklama à Nijeholt. Via een omweg ben ik me gaan verdiepen in de filosofie. Reden hiervoor was, en is nog steeds, mijn nieuwsgierigheid naar de mens en zijn of haar beweegredenen. Ik heb gemerkt dat een open en vragende houding deuren opent naar mooie en waardevolle contacten. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik dit, zowel in mijn privé als in mijn werk, dagelijks weer mag beoefenen.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)