Luisteren

27 maart

door Trineke Kroeze

Nieuwe dimensies van luisteren

4 op de 5 Nederlanders luistert slecht in een gesprek. Laat dat eens op je inwerken. 4 op de 5! De kans is dus groot dat er in jouw team niet altijd goed naar elkaar wordt geluisterd. Ontgaan jou weleens emotionele of relationele signalen? Escaleren gesprekken zonder dat je het wilt? Wil je niet langer opzien tegen gesprekken met ‘lastige’ mensen? Krijg je zelf weleens het verwijt dat je niet (goed) luistert? Dan wil jij vast je luistervermogen verbeteren. Het vermogen om goed te luisteren is niet alleen een sociale vaardigheid, maar ook een sleutel tot professioneel succes. Door je verbale en non-verbale luistervaardigheden te ontwikkelen, bevorder je niet alleen je eigen effectiviteit, maar draag je ook bij aan een positievere en productievere werkomgeving.

WAT KAN DEELNAME JOU OPLEVEREN?

Na het volgen van deze workshop is jouw luister-repertoire verbreedt. Je bent in staat diverse luisterstijlen in te zetten. Je krijgt inzicht in verschillende luisterniveaus en je eigen luistervalkuilen. Je zult meer lichaamstaalsignalen kunnen waarnemen.

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?

De workshop is bestemd voor leidinggevenden, teamleden, ondernemers/zelfstandigen  en hulpverleners en coaches die om uiteenlopende redenen een extra dimensie willen toevoegen aan hun luisterrepertoire. Omdat ik veel aandacht besteed aan non-verbale luistersignalen van jezelf en van de ander is deze workshop ook geschikt voor iedereen die unieke informatie over lichaamstaal wil ontvangen.

WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?

Mijn specialisatie is het ontrafelen van subtiele signalen van non-verbaal gedrag. In mijn workshop zal ik mijn kennis ruimhartig met je delen. Ik wissel theorie en oefening met elkaar af. Ik begrijp blokkades die luisterprocessen kunnen belemmeren. Mensen noemen mij vakkundig, nuchter en toegewijd. Ik beloof de deelnemers aan mijn workshop een unieke ervaring. Zonder poespas of zweverig gedoe.

WIE BEN IK?

Mijn naam is Trineke Kroeze. Ik houd van variatie in mijn leven. Daarom combineer ik mijn baan als secretaris-directeur bij de mooiste Waddengemeente met coaching van teams en individuen bij verschillende opdrachtgevers. Diverse opleidingen hebben mijn inzicht in organisatiedynamiek en menselijk gedrag vergroot. Mijn grote passie is non-verbaal gedrag. Bij diverse kennisinstituten in Nederland en in het buitenland heb ik unieke kennis opgedaan. Deze kennis deel ik graag, want ik geloof erin dat meer bewust waarnemen van non-verbaal gedrag bijdraagt aan betere communicatie, effectievere gespreksvoering en dat het de (kantoor)wereld een beetje veiliger maakt.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)