Presenteren met beeld zegt meer dan 1000 woorden

13 december

door Maaike Hamelynck

Gebruik jij PowerPoint presentaties met veel tekst, lees jij al die tekst voor, en gebruik je geen of weinig beeld?

Veel mensen hebben geen idee hoe ze een verhaal beter kunnen vertellen door beeld te gebruiken. Zodra het over jouw bedrijf gaat blijf je misschien te vaak bij de kale feiten. Met als gevolg saaie presentaties die niet beklijven. Tijdens deze workshop word je uitgedaagd om je eigen presentaties op een andere manier te gaan vertellen door beeld te gebruiken.

We lezen verhalen met plaatjes voor aan onze kinderen, we kijken naar films en lezen boeken, we vertellen elkaar grappen. Hoe visueler, hoe beter! En het mooie is: we onthouden verhalen, maar beeld nog beter.

WAT KAN DEELNAME JOU OPLEVEREN?

Je gaat naar huis met een visueel basisconcept van een verhaal dat je over jezelf of je organisatie te vertellen hebt. Breng je bedrijf tot leven met verhalen die er goed uitzien. Hiermee kun je jouw stakeholders boeien en inspireren. Ze zullen je verhaal en jou nooit meer vergeten.

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?

De workshop is voor iedereen die aan groepen mensen presenteert.

WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?

Ik ga je leren hoe je jouw verhaal beter kunt vertellen door beeld te gebruiken. Je wordt voorzien van voorbeelden, waarna je aan de hand van hands on opdrachten leert hoe je informatie kunt visualiseren.

WIE BEN IK?

Ik ben Maaike Hamelynck, grafisch ontwerper met een Master in Brand, Design en Reputatie Management. Sinds 1992 heb ik een eigen ontwerpstudio, daarnaast ben ik Docent Design aan Academie Minerva van de Hanzehogeschool. Ik houd mij bezig met het vormgeven van communicatie en het vertalen van data in infographics voor mijn opdrachtgevers. Deze moeten uitstralen waar een organisatie voor staat. Mijn interesse heeft altijd gezeten in de verhalen achter de bedrijven.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)