Veerkracht en de impact van verlies op het werk

4 oktober

door Gerda Hagenauw

Verandering is onvermijdelijk. Het verlies dat daarmee gepaard gaat kan een diepgaande impact hebben op jou en je werk én doet een beroep op jouw veerkracht. Hoe is dat voor de leidinggevende en het team? Is daar in jouw organisatie aandacht voor?

Het onderwerp is vaak een ondergeschoven kindje, we houden niet van pijn. In de workshop gaan we praten over het begrip rouw, een emotionele reactie als gevolg van verlies. Wat is het, hoe gaan mensen ermee om? Ik laat je verschillende modellen zien, waarin het rouwproces beschreven wordt. We gaan oefenen hoe je het gesprek kunt voeren en tenslotte ga ik in op veerkracht.

WAT KAN DEELNAME JOU OPLEVEREN?

Na deze workshop heb je als medewerker inzicht hoe je jouw verlies kunt integreren op het werk op een manier dat jij er baat bij hebt. Werk kan helend zijn en geeft structuur aan je leven.

Als je een leidinggevende bent, herken je sneller de diepgaande impact van verlies op het functioneren van jouw medewerker. Je weet hoe je erkenning aan verlies kunt geven. Je erkent het belang en weet hoe je het gesprek over verlies kunt aangaan. Aandacht voor verlies voorkomt chronisch verzuim en vergroot duurzame inzetbaarheid.

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?
  • Leidinggevenden, die medewerkers effectief willen begeleiden in verliessituaties.
  • Medewerkers met verlieservaringen die het lastig vinden hun weg terug te vinden naar het werk.
WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?

Mijn missie is om verlies beter bespreekbaar te maken en onderdeel te laten zijn van de normale manier van omgaan met elkaar. In de workshop gaan we in op de theorie achter rouwen, we gaan actief aan de slag met het voeren van gesprekken over verlies op de werkvloer én we kijken aan de hand van jouw tijdlijn hoe jij in jouw leven bent omgegaan met verliezen. Hoe zit het met veerkracht? Op welke manier kun je naar verlies kijken?

WIE BEN IK?

Ik ben Gerda Hagenauw, woon in Groningen en werk als consultant bij Movum. Een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis deed een beroep op mijn veerkracht.
Naast dóórleven met verlies ben ik me gaan verdiepen in rouw en veerkracht door studie. Dat deel ik graag met de wereld.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)