Wat kan mediteren voor jou betekenen

16 maart

door Gerard Plaisier

WAT KAN MEDITEREN VOOR JOU
BETEKENEN

Mediteren is eigenlijk al zo oud als de weg naar Rome. Mediteren komt voor in heel veel culturen maar wordt met name gepraktiseerd in landen in het verre oosten met een Hindoeïstische of Boeddhistische basis. Sinds midden vorige eeuw is mediteren in het westen steeds populairder geworden. Ook de meest recente onderzoeken dragen bij aan de populariteit van het mediteren. Het ervaren van meer rust, betere concentratie en beter omgaan met emoties zijn enkele uitkomsten van deze onderzoeken. In de workshop neem ik je mee in wat mediteren voor jou kan betekenen!

WIE BEN IK?

Ik ben Gerard Plaisier en getrouwd met Magda de Muijnck. Ik ben geboren in Rotterdam maar getogen in Hilversum. Na het doorlopen van mijn middelbare school en avondstudies, ben ik aan de slag gegaan als Business Controller/Project Manager en sinds 2002 doe ik dit als zelfstandige. Ik heb drie kinderen die al enige tijd het huis uit zijn. In 2013 startte ik met mediteren en dat was het begin van een interne ontdekkingsreis. In de jaren dat ik nu mediteer zijn mij veel dingen over mijzelf duidelijk geworden en dat heeft mij minder stress en meer rust gebracht. Sinds 2017 geef ik (wekelijks) meditatie- en bewustzijnstrainingen, workshops en dag retraites.

 

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?

De workshop is voor medewerkers en leidinggevenden die veel ballen in de lucht hebben te houden, stress ervaren of op een punt in het leven staan met de vraag: wat nu?

WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?

Mijn doel in het leven is om mensen beter om te leren gaan met moeilijke dingen. Via meditatie en coaching vergroot je je inzicht in jezelf. Je gaat bewuster voelen wat de dagelijkse situaties met je doen en je herkent je eigen rol daarin. Je wordt je sneller bewust van je drijfveren en jouw emoties daarachter. Daardoor kun je betere keuzes maken, realistischer doelen stellen en deze soepel bijstellen of loslaten als dit nodig blijkt.

WAT KAN DEELNAME JOU OPLEVEREN?

Na deze workshop heb je als medewerker handvaten om jouw verlies te integreren in jouw werkleven. Werk geeft structuur aan je leven en is vaak helend.

Als je een leidinggevende bent, herken je mensen die te maken hebben met verlies en weet je hoe je met hen het gesprek kunt aangaan. Je weet hoe je erkenning aan verlies kunt geven, waardoor de medewerker ontvankelijk wordt voor veranderingen. Je hebt tools om een medewerker betrokken te houden bij de organisatie (en ziekteverzuim te verminderen) als deze met een groot persoonlijk verlies te maken heeft gehad.
Je hebt kunnen kijken naar de manier waarop je zelf omgaat met verlies.

Na deze workshop heb je meer inzicht in wat mediteren voor jou kan betekenen. Buiten het leren van de techniek om zelfstandig te kunnen mediteren geeft het inzicht in jezelf en hoe je met bepaalde situaties omgaat. Het geeft je handvatten om naar de toekomst toe beter om te leren gaan met moeilijke dingen. Als je meditatie op dagelijkse basis beoefent kun op korte termijn al profiteren van benefits als:

  • Beter slapen
  • Het ervaren van meer rust
  • Betere concentratie
  • Meer aandacht voor jezelf en de ander

 

www.nu.nl/wetenschap/2430115/meditatie-verandert-brein-korte-termijn–.html

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)