Ze doen niet wat ik zeg

30 maart

door Roelof Oldenburger

ZE DOEN NIET WAT IK ZEG

De kans is groot dat je het volgende weleens is opgevallen: Je hebt een promotie gemaakt op het werk, je bent leidinggevende geworden. Ineens hoor je niets meer. De gesprekken bij het koffieapparaat verstommen als jij komt aanlopen. Verder zijn ineens veel minder mensen het met je oneens. In het begin ben je verbaasd, maar na een tijdje raak je aan de nieuwe situatie gewend. Juist dan moet je gaan oppassen. In hoeverre ben je jezelf nog langer bewust van de invloed van jouw gedrag op dat
van de mensen aan wie je leiding geeft? ‘Goed voorbeeld doet volgen’, zegt men terecht. Slecht voorbeeld ook…

De workshop gaat over het bewust aan de slag zijn met je eigen patronen van gedrag. Een groot deel daarvan is effectief, maar een deel waarschijnlijk ook niet. Hoe herken je jouw eigen ineffectieve patronen en hoe zou je die kunnen aanpakken?

WIE BEN IK?

Ik ben Roelof Oldenburger, oprichter en mede-eigenaar van Movum. Ik woon met mijn partner en onze twee Labradors in Groningen. In mijn werk zelf mag je me gerust een ‘vakidioot’ noemen. Samen met collega’s en opdrachtgevers en deelnemers aan programma’s sleutel ik steeds verder aan het vergroten van de effectiviteit van mensen in hun werk. Wat me opvalt is dat leidinggevenden te weinig feedback krijgen van hun medewerkers. Mensen vinden het spannend om hun leidinggevenden aan te spreken op ineffectief gedrag.

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?

De workshop is bestemd voor leidinggevenden. Van startende leidinggevenden tot ouwe rotten in het vak. Voor die laatstgenoemden nog wel iets meer. Wanneer ben jij voor het laatst echt aangesproken door een medewerker?

WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?

Vanaf 1998 houd ik me bezig met leiderschapsontwikkeling en het versterken van persoonlijke effectiviteit. Leidinggevenden weten de weg naar me te vinden als coach, trainer en procesbegeleider. Als coach ben ik direct, altijd vanuit respect. In eerste instantie houd ik mijn kandidaten de spiegel voor door te zeggen wat ik waarneem. Maar voor de lange termijn leer ik ze om zichzelf de spiegel voor te houden. Ik bied je belangrijk gereedschap om als leidinggevende te gebruiken: zelfreflectie.

WAT KAN DEELNAME JOU OPLEVEREN?

Na deze workshop weet je hoe je dagelijks op je eigen gedrag kunt reflecteren, hoe je daarvan kunt leren en hoe je actief met je gedrag aan de slag kunt als dit niet effectief is. Je leert patronen bij jezelf te herkennen en waar nodig aan te pakken. Je weet ook hoe je het voor je medewerkers veiliger kunt maken om jou aan te spreken wanneer ze last hebben van jouw gedrag.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)