Menselijke maat, het verhaal van burger én medewerker

23 oktober
door Jacqueline Lycklama à Nijeholt
We kennen het Groningen dossier, de toeslagenaffaire, maar er is zoveel meer wat menselijke maat op de kaart heeft gezet. ‘De burger moet weer gezien worden’, is een veelgehoorde oproep. Maar hoe zit het eigenlijk met de medewerker? Hoe kunnen we willekeur voorkomen? Menselijke maat roept ook vragen op. In deze workshop onderzoeken we gezamenlijk de betekenis en de waarde van menselijke maat en hoe ernaar gehandeld kan worden.
WAT KAN DEELNAME JE OPLEVEREN?
Deze workshop maakt de soms wat abstracte menselijke maat weer concreet. Het leert dat menselijke maat gaat over wie we zelf zijn en hoe we ons verhouden tot de ander. De praktische werkvorm die we zullen bespreken en beoefenen geeft houvast in de werkpraktijk van eenieder. Deze werkvorm is ondersteunend, voor jezelf of voor een team, bij het maken van keuzes.
VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?
Voor iedereen die in het werk te maken heeft met klantcontact. Dit omvat gelijk een zeer breed werkveld, van ambtenaren en gemeentefunctionarissen tot commerciële bedrijven en alles wat er tussenin zit. Maar menselijke maat gaat ook over de relatie tussen medewerkers onderling, ongeacht op welk niveau je binnen een organisatie opereert.
WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?
Een praktische en interactieve kennismaking met de betekenis van menselijke maat en hoe we er in de werkpraktijk mee om kunnen gaan, zonder angst voor willekeur. We doen dit onder anderen aan de hand van casuïstiek en een praktische werkvorm. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier, in een kleine, veilige setting.
WIE BEN IK?
Ik ben Jacqueline Lycklama à Nijeholt. De mensheid heeft me altijd geboeid. Dit heeft via een omweg geleid tot mijn interesse in filosofie. In oktober 2019 heb ik beroepsopleiding Filosofisch practicus aan de ISVW te Leusden afgerond. Momenteel zit ik in de afrondende fase van de master Toegepaste Filosofie te Utrecht. Mijn onderzoeksonderwerp is de betekenis van zelfkennis voor de menselijke maat

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)