
Over ons
Movum Missie: 'Helpen waar nodig en gewenst'
Movum is opgericht in 2005 door 3 mensen die samen besloten al hun kennis en ervaring op het gebied van ontwikkeling van mensen, teams en organisaties te bundelen: vanaf het begin gaan het behalen van resultaten en de menselijke maat samen in alles wat Movum doet. Ons uitgangspunt is dat organisaties alleen bestaansrecht hebben door de mensen die er werken. Dus niet denken in fte’s, maar aan Bert en Petra met hun unieke bijdrage en hun leven buiten het werk.
‘Movum levert zich onderscheidende diensten op het gebied van leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en loopbaanontwikkeling. Wij helpen individuen, teams en organisaties om in een veilige omgeving keuzes te maken en hun potentieel te benutten, door het vergroten van hun autonomie en het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid, zodat hun ontwikkeling effectiever, efficiënter en met meer plezier verloopt.’
Movum, gewoon goed
Bij Movum doen we de dingen waar we goed in zijn. Dat vinden we heel gewoon. Maar voor jou is dat misschien wel bijzonder. Alles wat Movum doet begint bij jouw verhaal en jouw vraag: we zijn er om jou, je team of je organisatie te helpen. Kunnen wij je dan overal mee van dienst zijn? Nee, natuurlijk niet. Onze kracht zit in het beantwoorden van jouw vragen over loopbaan, leiderschap en team!
Alles wat wij doen gaat over jouw of jullie proces. Stel, je moet noodgedwongen op zoek naar een andere baan. Of je vindt dat de samenwerking in je team moet verbeteren. Of je wilt een nieuwe vorm van leiderschap doorvoeren in je bedrijf. In alle gevallen ben en blijf je zelf verantwoordelijk voor je proces. Kort gezegd: we doorlopen jouw reis niet, we helpen je om die reis sneller, effectiever en met meer plezier en energie te maken.
Wat kun je verwachten als Movum jouw of jullie proces begeleidt? Professionals die hun vak echt beheersen, die zorgen voor de juiste balans tussen het bereiken en borgen van doelen en de menselijke maat. Klik hier voor verhalen van klanten of hier als je een vraag aan Movum wilt stellen.


Over Movum
Telkens als er in een organisatie een verandering plaatsvindt, gebeurt er iets met de mensen die er werken. Er ontstaan vragen op het gebied van leiderschap (‘hoe stellen we onze leidinggevenden in staat het juiste gedragsvoorbeeld te geven’), loopbanen (‘wil/kan/mag ik wel mee in deze verandering’) en teams (‘welke doelen streven we na en hoe zorgen we ervoor dat iedereen daaraan een goede bijdrage levert’).
Bij dit soort vragen is veiligheid een sleutelwoord: wat hebben mensen nodig om zich veilig te voelen tijdens veranderingen waarbij zij betrokken zijn? Movum zorgt hiervoor, in goede en in minder goede tijden. Wij ondersteunen actief bij veranderingen, of deze nu plaatsvinden op initiatief van het individu, het team of de organisatie.
In de periode sinds de oprichting is vrijwel alles aan Movum veranderd. Van de oprichters werkt alleen Roelof nog in de organisatie. We hebben mensen zien komen en soms ook weer zien gaan. Wat niet veranderd is en ook niet zal veranderen is onze passie voor het helpen van mensen en organisaties op die momenten dat zij dat nodig vinden.
Leer ons kennen

Roelof Oldenburger
‘Mensen helpen dingen te doen die ze eigenlijk niet durven’
Tot ongeveer mijn 17e wist ik zeker wat ik wilde worden: dierenarts! En ineens wilde ik dat niet meer. Dan maar Engels studeren, mijn beste vak op school. Mooie tijd. Leraar Engels bleek al snel niet mijn roeping te zijn. Ik maakte via een postdoctorale opleiding de overstap naar het bedrijfsleven en werkte tot ongeveer mijn 30e op het snijvlak van marketing communicatie, sales en management. Maar ik bleef onrustig.
Kort voor mijn 30e verjaardag sloot ik mij als franchisenemer aan bij een trainingsbureau en daar viel alles op zijn plek: mensen en organisaties helpen in hun ontwikkeling, daar ligt mijn echte passie en tot mijn grote vreugde ook mijn talent. Ik heb dan ook met veel plezier 7 jaar lang stad en land afgereisd om mensen te laten groeien in hun werk en leven. Daarna volgde de overstap naar een loopbaanadviesbureau en daar leerde ik het coaching vak. Prachtig om te merken hoe je ook één op één resultaten met mensen kunt bereiken. Bij het bureau was ik in loondienst, het bloed gaat waar het niet kruipen kan en dus ben ik samen met twee collega’s het Movum avontuur begonnen.
Ik durf mijzelf een expert te noemen op het gebied van de onderschatte rol van angst in veranderprocessen. Nieuwe dingen gaan doen is niet alleen een kwestie van kunnen en willen, maar ook van durven. Daarom kijk ik niet alleen naar de eerste twee voorwaarden, maar zeker ook naar de derde. Immers, ik kan mensen vaardigheden bijbrengen zoveel als mogelijk, als zij ze in de praktijk niet durven toe te passen dan is het resultaat van al hun en mijn inspanningen nihil.
Als je mij vraagt wat ik doe voor de kost: ik train en coach mensen. Dat dekt natuurlijk nauwelijks de lading, dus ook nog een iets langer antwoord: wat ik leuk vind en waar ik goed in ben is mensen helpen effectiever te worden in wat zij doen. Die hulp kent veel vormen: denk aan vaardigheidstrainingen, teamtrainingen en –coaching, individuele coaching tot en met het klankbord zijn voor MT-leden, directeuren en bestuurders, loopbaanadviezen, en begeleiding van werk naar werk. Ik zie mijzelf als een versneller in jouw of jullie ontwikkelprocessen.
In mijn werk moet ik kunnen zeggen wat ik denk te zien. Ik ben direct en respectvol tegelijk. Alles wat ik zeg is bedoeld om je beter te maken of om je te helpen bij de besluiten waarvoor je staat. Ik geloof in de kracht van eenvoud: de meeste zaken zijn veel minder ingewikkeld dan ze lijken. Daarbij begrijp ik heel goed dat ‘simpel’ niet hetzelfde is als ‘gemakkelijk’.
Had ik al gezegd dat ik het ook leuk vind om voor grotere groepen te spreken? Je kunt me ook inhuren als spreker op je bijeenkomsten. Daarnaast schrijf ik graag: van blogs op LinkedIn tot boeken. Graag bespreek ik de mogelijkheden voor het inzetten van het boek Moed Revolutie in verandertrajecten en als geschenk voor medewerkers en relaties.

Gerda Hagenauw
‘Vier het Leven!’
Wat drijft mensen, wat drijft mij? Zomaar twee vragen die in mijn hele leven
spelen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar het waarom achter beslissingen. Zijn
het bewuste keuzes geweest of is de stap door de omstandigheden tot stand
gekomen?
Voor een deel van ons mensen is hun plek in deze wereld helder, ze voelen zich gezien
in hun omgeving, kunnen zich ontwikkelen zoals ze dat graag willen. Bij anderen
gaat dit minder soepel, ze hebben tijd nodig om te ontdekken wie en waarvan ze
zijn. En soms zijn er omstandigheden in hun leven die de weg blokkeren die ze
dachten te gaan bewandelen.
Bij Movum houd ik me onder andere bezig met loopbaan-, leiderschap- en
teamontwikkeling. Wij leren mensen bewuste en doordachte keuzes te maken als het gaat over hun werkleven. Wat doe je als je dagelijks werkt met een
leidinggevende die jou niet ligt? Hoe help je een collega die terugkomt na een
groot verlies? Blijf je als je na een reorganisatie ontdekt dat het bedrijf
niet meer bij je past? Durf je een stap te maken uit een gouden kooi zonder
uitdaging?
Dergelijke vraagstukken kom ik tegen in de coaching gesprekken. Ik verken graag met de kandidaten de mogelijkheden en help ze met het zoeken naar antwoorden. In trajecten waarbij de keuze voor een andere werkgever al gemaakt is, onderzoek ik met de klanten wat een goede volgende stap kan zijn en ondersteun ik in het netwerk- en sollicitatieproces. Daarnaast geef ik workshops over Persoonlijke Presentatie, LinkedIn, Netwerken en omgaan met verlies op de werkvloer. Ook schrijf ik met veel plezier blogs voor Mensenlinq over verlies en persoonlijke groei.
Mijn voornaamste interessegebied is
verliesverwerking. Verlies op de werkvloer komt in vele vormen voor, van
verlies van een dierbare, verlies van je identiteit door een overname tot het
verlies van je werkplek. Het onderwerp is vaak een ondergeschoven kindje, we
houden niet van pijn. Mijn missie is om het onderwerp beter bespreekbaar te
maken en onderdeel te laten zijn van de normale manier van omgaan met elkaar.
Dat doe ik op individueel niveau en in toenemende mate ook in samenwerking met teams.
Mijn kernwaarde is vrijheid. Dat staat voor mij voor schoonheid, tevredenheid, originaliteit/echtheid en verbondenheid. Mensen zien mij als empathisch, open, nieuwsgierig, enthousiast, vrolijk, ik houd van afwisseling en lees veel en graag. Dagelijks mediteer ik en ik geniet van
filosofische gesprekken.
Je hoeft niet te twijfelen om hulp in te roepen als je op een plek of in een situatie zit die niet past bij het beeld dat jij van jouw leven hebt of dat je ideeën hebt over wat je graag wilt, maar niet weet hoe je het moet aanpakken. Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek (050-3604830).

Ton Feldbrugge
‘Keuzes maken en de consequenties ervan aanvaarden. Dáár mensen mee mogen helpen is heel dankbaar werk.’
Respectvol spiegelend, geïnteresseerd, omdenkend, doorvragend om jou te helpen de beweging te maken in de richting die goed voor jou, of jullie team is. Daarin ben ik resultaatgericht met aandacht voor het proces, serieus met een kwinkslag, gedreven.
Ik ben op mijn best als ik lang de gelegenheid krijg om met jou jouw vraagstuk te verkennen, zoveel mogelijk zonder oordelen en vanuit diverse invalshoeken. Lang? Ja, want voor de korte versie had je de oplossing al lang zelf bedacht. Natuurlijk niet langer dan noodzakelijk, maar wel ruimte gevend aan je echte verhaal door mijn oprechte nieuwsgierigheid.
Oorspronkelijk ben ik geschoold als Personeelsmanager. Daar heb ik een ruime ervaring in opgedaan. Later heb ik ervoor gekozen om mij in een specifiek gebied van het vak verder te specialiseren. Met behulp van diverse trainingen en opleidingen die gericht zijn op drijfveren, blokkades, patronen en systemen heb ik mij bekwaamd in het erg mooie vak om mensen met loopbaan- en samenwerkingsvragen goed te kunnen helpen. Dit natuurlijk in combinatie met de vaardigheden die coaching en training vereisen.
Veel van de vragen in organisaties en in loopbanen hebben te maken met het maken van keuze of het juist uitstellen er van. Dat weet ik als mens en ondernemer natuurlijk ook uit eigen ervaring. Het geeft veel voldoening om te mogen helpen om de variabelen van de keuzes met jou helder inzichtelijk te krijgen. Het is met regelmaat een taai proces waarbij je er baat bij kunt hebben dat ik met je mee denk en niet zomaar met je meepraat. Vanuit (soms) nieuwe inzichten of denkwijzen help ik je graag verder.
Naast mijn werk en mijn gezin ben ik graag op het water, zeilend, roeiend of schaatsend en ben verknocht aan de Wadden, met name Vlieland.

Martha Bijl
‘Twee voeten op de grond, altijd’
Vroeger wilde ik verpleegkundige worden, maar dat bleek het niet voor mij te zijn. Dus beproefde ik mijn geluk in de horeca. Ik mag mijzelf al jaren gediplomeerd kok noemen. Ik werkte alleen in de avonden en de weekenden. Omdat mijn man Jack en ik kinderen wilden ben ik op zoek gegaan naar werk dat ik parttime en overdag kon doen. Ik heb de MBA opleiding gevolgd (dat wil zeggen, de boekhoudkundige variant) en heb vanaf dat moment (1992) altijd boekhoudkundige functies vervuld, onder andere bij een juwelier en bij een advocatenkantoor. En nu dus bij Movum en 1 dag per week op de financiële administratie van de Stichting Oude Groninger Kerken.
Dit kantoor zat destijds in hetzelfde pand als Movum en toen daar besloten werd een tweede officemanager aan te nemen, dacht ik: 'dat is net iets voor mij'. Ik ken Movum en de mensen namelijk al vanaf de start van het bedrijf. Ik vind het erg leuk om naast het boekhouden ook contacten te onderhouden met de klanten van Movum. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen in ons pand. Onze klanten verdienen persoonlijke aandacht, ook van Gerda en mij. Voor mij is het iedere keer weer mooi om te zien hoe mensen geholpen worden hun volgende stap met vertrouwen te zetten. Ik vervul daarin graag mijn eigen bescheiden maar niet onbelangrijke rol.
Ik woon met Jack in Groningen, ga op de fiets naar het werk. Als ik vrij ben, zit ik het liefst met een boek in de tuin in de zon. Jack en ik zijn bovendien gek op actieve fietsvakanties.