Altijd ideeën

Ik heb Roelof in 1999 leren kennen als trainer, toen ik in nog in loondienst was als Consultant bij Cluster Detachering. Ik volgde toen commerciële trainingen van hem en bij één van zijn collega’s uit die tijd.

Daarna verloren we elkaar weer uit het oog totdat ik hem in 2005 weer tegenkwam via VNO-NCW. Roelof was organisator van een gepland bezoek aan de Koninklijke Marine in Den Helder, waar ik als VNO-NCW lid voor was uitgenodigd. Wij gingen varen op het luchtverdedigings- en commandofregat, Zr. Ms. Tromp, een prachtig schip, waarbij we zelfs getuige waren van een salvo van een Goalkeeper. Tijdens de busreis werd door een officier van de Marine het thema ‘Verandermanagement’ behandeld. Movum en WtbE waren toen nog maar net gestart als organisaties.

Sinds die hernieuwde kennismaking heb ik Roelof vele diverse trainingen voor kandidaten, klanten en mijn eigen medewerkers laten uitvoeren. Daarbij waren de uitvoeringen van ‘jaarkalenders’ het allerleukst in mijn herinnering.

Ik voer met Roelof altijd constructieve en inspirerende gesprekken. Hij zit nooit zonder ideeën, houdt van brainstormen en doet ook totaal niet moeilijk als opdrachten een keer niet doorgaan. Daarvoor heb ik veel waardering. In iedere training doet hij het leuk, hij is altijd zichzelf, heeft een no-nonsense, zeg maar Groningse kijk op zaken. Hij is bovendien een soort wandelende encyclopedie in zijn vakgebied, een echte vakidioot in de positieve zin van het woord.

Ik kan met Roelof ook goed van gedachten wisselen met een ‘biertje en een stuk vlees’ erbij. Hij luistert goed, zeker ook naar deelnemers aan zijn trainingen. Natuurlijk zoek ik voor de verandering ook wel eens naar andere trainers, maar ik kom uiteindelijk toch steeds weer bij Roelof uit. Kort geleden heb ik meegemaakt dat hij ook uitstekend met online trainingen uit de voeten kan. Kortom: we gaan samen nog zeker leuke dingen doen de komende jaren!

Bert Blaauw (eigenaar WtbE)

Wil je met ons samenwerken?

Wil je meer weten over Movum en onze diensten of wil je een afspraak met ons maken?