drive- leiderschap

Samenvatting

Toen Mark Tuitert in 2010 olympisch goud won op de 1.500 meter schaatsen dacht hij niet aan winnen, maar aan Epictetus en Seneca.
Al 20 jaar gebruikt hij de principes van stoïcijnse filosofen om het hoofd te bieden aan de immense druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn privéleven. Voor DRIVE ontwikkelde hij 10 praktische lessen waarmee iedereen, voor elke situatie, een stoïcijnse mindset kan trainen.
DRIVE geeft je de tools om:
  • richting te geven aan je leven
  • actie te durven ondernemen
  • te accepteren waar je geen invloed op hebt
En dus scherp én relaxed op je doel af te gaan.
 
Roelof Oldenburger heeft het boek gelezen:
Ik had Drive – Train je Stoïcijnse Mindset van Mark Tuitert mee tijdens onze vakantie in Denemarken. Het is een zeer prettig leesbaar boek met mooie verhalen over de loopbaan van Mark. De meerwaarde zit in de 10 trainingen die beschreven staan: praktische oefeningen die je aan het denken zetten. Rode draad is de vraag: ‘Ben je in staat het verschil te zien tussen zaken waar je wel of niet invloed op hebt?’ De logische vervolgvraag is dan: ‘Ben je in staat de zaken die je niet kunt beïnvloeden los te laten?’ Ik heb genoten van de combinatie ‘leesbaar en leerzaam’. Ik beveel het boek dan ook van harte aan.