Aanbeveling door Roelof:

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik kan mijn routine vanaf het moment dat mijn wekker gaat totdat ik op het werk ben vrijwel letterlijk reproduceren. Die is iedere dag vrijwel exact hetzelfde. En dat is ook goed, zonder gewoontes en routines zouden we als mens helemaal gek worden. Echter, veel mensen (waaronder ikzelf) hebben ook gewoontes waar we last van hebben of van gaan krijgen. Gewoontes die ons doel niet dienen, zou je kunnen zeggen. Ik weet zeker dat jij, net als ik, heel goed doorhebt hoe moeilijk het is om gewoontes te veranderen of te doorbreken.

Charles Duhigg is een wetenschapsjournalist die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar hoe je dat succesvol kunt doen en bijvoorbeeld hoe bedrijven jou en mij kunnen aansporen tot het ontwikkelen van nieuwe gewoontes die goed zijn voor hun portemonnee. Mocht je een inkijk willen in hoe je kunt werken aan bijvoorbeeld blijvend afvallen, stoppen met roken of drinken of wilt beginnen met sporten of langer slapen, dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Als je ooit eens je goede voornemens hebt zien sneuvelen na een tijdje, dan weet je hoe hardnekkig oude gewoontes kunnen zijn. Duhigg belooft je niet een snelle, pijnloze oplossing, maar hij laat je wel zien dat het echt kan en hoe je dat kunt aanpakken!