Veerkracht en de impact van verlies in organisaties

12 juni

door Gerda Hagenauw

Verandering is onvermijdelijk. Het verlies dat daarmee gepaard gaat kan een diepgaande impact hebben op jou en je werk én doet een beroep op jouw veerkracht. Hoe is dat voor de leidinggevende en het team? Is daar in jouw organisatie aandacht voor?

Het onderwerp is vaak een ondergeschoven kindje, we houden niet van pijn. In de workshop gaan we praten over het begrip rouw, een emotionele reactie als gevolg van verlies. Wat is het, hoe gaan mensen ermee om? Ik laat je verschillende modellen zien, waarin het rouwproces beschreven wordt. We gaan oefenen hoe je het gesprek kunt voeren en tenslotte ga ik in op veerkracht.

WAT KAN DEELNAME JOU OPLEVEREN?

Werk kan helend zijn en geeft structuur aan je leven. In de workshop leer je als medewerker hoe je verlies kunt integreren in jouw (werk)leven. Als je leidinggevende bent, herken je sneller de diepgaande impact van verlies op het functioneren van jouw medewerker. Je weet hoe je erkenning aan verlies kunt geven. Je erkent het belang en weet hoe je het gesprek over verlies kunt aangaan. Aandacht voor verlies voorkomt chronisch verzuim en vergroot duurzame inzetbaarheid. Je doet praktische kennis op die je meteen kunt gebruiken.

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?
Iedereen die verlieservaringen van zichzelf en anderen ingewikkeld vindt en er op een veerkrachtige wijze mee om wil leren gaan.
WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?

Mijn missie is om verlies een wezenlijk en doodnormaal onderdeel te laten zijn van de manier van omgaan met elkaar. In de workshop gaan we in op de theorie achter rouwen, we gaan actief aan de slag met het voeren van gesprekken over verlies op de werkvloer én we kijken aan de hand van jouw tijdlijn hoe jij in jouw leven bent omgegaan met verliezen. Hoe zit het met veerkracht?
Op welke manier kun je naar verlies kijken?

WIE BEN IK?

Ik ben Gerda Hagenauw en werk als consultant bij Movum. Voelend, analyserend, open en vanuit meerdere gezichtspunten kijkend om werkenden verder te brengen in hun loopbaan. Een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis deed een beroep op mijn veerkracht.
Naast dóórleven met verlies ben ik me gaan verdiepen in rouw en veerkracht door studie. Dat deel ik graag met jou!

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)