Wat kan mediteren voor jou betekenen

24 april

door Gerard Plaisier

Mediteren is eigenlijk al zo oud als de weg naar Rome. Mediteren komt voor in heel veel culturen maar werd/wordt met name gepraktiseerd in landen in het verre oosten met een Hindoeïstische/ Boeddhistische basis. Sinds midden vorige eeuw is mediteren in het westen steeds populairder geworden. Ook de meest recente onderzoeken dragen bij aan de populariteit van het mediteren. Het ervaren van meer rust, betere concentratie, beter omgaan met emoties zijn enkele uitkomsten van deze onderzoeken.

WAT KAN DEELNAME JOU OPLEVEREN?
Na deze workshop heb je meer inzicht wat mediteren voor jou kan betekenen. Buiten het leren van de techniek om zelfstandig te kunnen mediteren geeft het inzicht in jezelf en hoe je met bepaalde situaties omgaat. Het geeft je handvatten om in de toekomst beter om te gaan met moeilijke dingen. Als je mediatie dagelijks beoefent kun je op korte termijn al profiteren van veelgenoemde benefits als beter slapen, het ervaren van meer rust, een betere concentratie en meer aandacht voor jezelf en de ander.
VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?

Medewerkers/leidinggevenden die veel ballen in de lucht hebben te houden, stress ervaren of op een punt in het leven staan met de vraag: wat nu?

WAT HEB IK JOU TE BIEDEN?

Mijn doel in het leven is om mensen beter om te leren gaan met moeilijke dingen. Via meditatie en coaching vergroot je jouw inzicht in jezelf. Je gaat bewuster voelen wat dagelijkse situaties met je doen en je herkent je eigen rol daarin. Je wordt je sneller bewust van je drijfveren en jouw emoties daarachter. Daardoor kan je betere keuzes maken, realistischer doelen stellen en deze soepel bijstellen of loslaten als dit nodig blijkt.

WIE BEN IK?

Ik ben Gerard Plaisier. Na het doorlopen van mijn middelbare school en avondstudies, ben ik aan de slag gegaan als Business Controller/Project Manager en sinds 2002 doe ik dit als zelfstandige. In 2013 startte ik met mediteren en dat was het begin van een interne ontdekkingsreis. Door te mediteren zijn mij veel dingen over mijzelf duidelijk geworden en dat heeft mij minder stress en meer rust gebracht. Sinds 2017 geef ik (wekelijks) meditatie- en bewustzijnstrainingen, workshops en dag retraites bij Zen.nl. Met ingang van 2023 vanaf onze eigen locatie bij Zen.nl Hilversum.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met OfficeManagement van Movum (050-3604830)